Lysere-Anti-condens-med-og-uten-dugg-2.jpg
05 Apr Bjørn Furulund

Har du dugget isolerglass? Våren er en flott tid for å bytte ut punkterte glass!

Grunnen til at isolerglasset dugger

Isolerglasset dugger når det kommer ny og fuktig luft inn i rommet mellom glasslagene – vi sier at glasset er punktert. Det er ikke glasset som slipper inn den fuktige luften, men forseglingen mellom glassene som ikke lenger er tett. Et punktert glass betyr at det er en brist mellom tetning-massen og glasslagene noe som resulterer i at det blir lufttilgang mellom glasslagene. Bakgrunnen for bristen kan være at det renner kondens nedover vinduet, dermed blir fuktigheten liggende, og det dannes råte. Isolerglass har normalt en levetid på 15 til 20 år.

Benytt anledningen til å oppgradere dine gamle vinduer til nye og bedre, solbeskyttende, selvvaskende eller Superisolerende energiglass fra Pilkington. Våren er en fin tid for å bytte ut punkterte glass. Og det som er bra, er at du ikke trenger å bytte hele vinduet. I de fleste tilfeller holder det å bare bytte glasset hvis rammen ikke er ødelagt. De fleste isolerglass som leveres i dag er multi funksjonelle, dvs. at flere ulike glassegenskaper er kombinert i ett og samme isolerglass:

Selvrensende glass
Pilkington Activ gjør vindusvasking til en lek! Det selvrensende glasset Pilkington Activ, er et helt vanlig glass med et spesielt belegg som gjør at det renser seg selv. Belegget er meget slitesterkt da det er lagt på i produksjonen av glasset, og varer like lenge som selve glasset.

Solbeskyttende glass
I dag kan du få solbeskyttende glass som slipper inn nesten like mye lys som tradisjonelle glass. Det finnes mange forskjellige varianter, det kommer an på hvilket behov du har.

 

Sikkerhetsglass
Sikkerhetsglass er herdede og/eller laminerte glass i ulike kombinasjoner avhengig av hva det skal sikres mot og hvor effektiv sikringen skal være.

Støydempende glass
Normale isolerglass reduserer lyden merkbart, men ikke alltid tilstrekkelig. Derfor er det utviklet isolerglass spesielt beregnet til lyd- og støydempende formål.

Vi har nå en super vårkampanje på utskiftning av dugget, eller på andre måter ødelagt isolerglass.  

 

Ta kontakt for et hyggelig prat, og ett uforpliktende tilbud.